شیوه آماده کردن
نخود را از چند ساعت پیش با اندکی آب خیس کنید وطی این مدت چند بار آب روی آن را عوض کنید. بعد آبکشی کنید و کنار بگذارید. گوشت را همراه با یک عدد پیاز خردشده و مقدار مناسب آب روی حرارت بگذارید، حرارت را بالا ببرید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید، نخود آبکش شده، زیره سبز، پوره گوجهفرنگی تفتدادهشده، اندکی زردچوبه، سیر و زنجبیل رنده شده را به گوشت اضافه کنید. پس از اینکه آب دوباره جوشید، درب ظرف را ببندید، حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید و دو ساعت زمانبرای این مرحله در نظر بگیرید.
درقابلمه ای دیگرمقداری آب جوش بریزید پس از جوشیدن آب، بهاندازهای نمک به آن اضافه کنید که مزه آب کاملاً شور مزه شود، همزمان یک ظرف آب خیلی سرد آماده کنید. وقتی آب جوشید، فلفلهای شسته و خشک شده را درون آن بریزید و پس از سی تا چهل ثانیه آبکش کنید و بلافاصله داخل یخ بریزید ودو تا سه دقیقه بگذارید در آب یخ بماند. این کار را دوبار انجام دهید تا مزه تلخی فلفلها کاملاً از بین برود. برای اینکه مجبور نباشید دوبار شور آب آماده کردن کنید بهتر است فلفلها را داخل یک آبکش فلزی بریزید و همراه با آبکش داخل شور آب درحال جوش قرار دهید.
دوساعت بعد یعنی زمانی که مواد نیم پز کامل شدند فلفلها را به مواد اضافه کنید، درب قابلمه را نیمهباز بگذارید، آب خوراک را کنترل کنید و در صورت نیاز کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
سی دقیقه آخر طبخ، سیبزمینیها راتمیز بشویید و باپوست داخل خوراک بریزید.
چربی گوشت را خارج کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را رنده کنید، چربی را بکوبید، با پیاز رنده شده مخلوط کنید و داخل ظرف برگردانید. در این مرحله نمک خوراک را نیز اندازه کنید. هنگام سرو، آبلیمو را به مقدار دلخواه به آبگوشت اضافه کنیدو خوراک را در ظرف مورد نظر، همراه با مخلفات دلخواه سرو کنید.