
غذاهای خوشمزه ای که شمارو به گرجستان می کشونه!!
کشور گرجستان، به دلیل قرارگرفتن در ناحیهی جغرافیایی منحصربهفرد از تنوع آب و هوایی شگفتانگیز، پوشش گیاهی و جنگلی فوقالعاده و مناطق کوهستانی بینظیری برخوردار است. مردم این سرزمین از رژیم غذایی بکر و تحسینبرانگیزی پیروی میکنند که باعث شهرت و محبوبیتی جهانی شده است. اگر چه این کشور الماس های درخشنده زیادی دارد که توریست ها را به بازدید از آنها کنجکاو میکند مثل: ساحل ها، کوهستان ها، شهرهای تاریخی و... ولی با این حال شاید یکی از بهترین علت های معروف شدن کشور گرجستان غذاهای مجلل و خوشمزه اش باشد. غذاهای گرجستان را میتوانید در اغلب کشورهای جهان پیدا کنید! اما هر شخصی که به تور گرجستان میرود دوست دارد که غذاهای لذیذ کشور گجستان را در زادگاه اصلی اش نوش جان کند.
رژیم غذایی مردم این کشور و هرآنچه که به مسائل آشپزی مربوط است، نشات گرفته از فرهنگ غذایی مردم قفقاز جنوبی، آسیا و سواحل دریای سیاه است. ساکنین بخش غربی کشور گرجستان تحت تاثیر رژیم غذایی مردم کشور ترکیه و در قسمت شرقی این کشور، رژیم غذایی متاثر از مردم کشور ایران مورد استفاده قرار میگیرد. فرهنگ غذایی گرجستان در واقع سبکی از طبخ غذاست که از گرجی های پیشین و باستانی، فرهنگ غذایی اروپایی و فرهنگ های نزدیک آسیایی تأثیر پذیرفته است. می توان گفت غذاهای گرجی ترکیبی از مزه های کشورها و تمدن هایی است که به هنگام تجارت به این شهر رفت و آمد می کردند. گرجی ها در غذای خود به استفاده زیاد از گوشت تمایل دارند، اما با این حال طیف متفاوتی از انواع غذاهای گیاهی نیز در فرهنگ غذایی گرجی ها به چشم می خورد.
جالب آن که در طی قرن بیستم، رستوران های گرجی در روسیه به شدت توسعه یافتند به گونه ای که هم اکنون اغلب رستوران های روسی در شهرهای این کشور غذاهای گرجی را سرو می کنند.
یکی از بهترین موقعیت هایی که می توانید مجموعه کاملی از غذاها و نوشیدنی های گرجی را از نزدیک ببینید، ضیافت های سنتی سوپراست. این ضیافت یا دورهمی ها، معمولا در زمان اعیاد و یا پس از مراسم خاکسپاری برگزار می شوند. در فرهنگ گرجی رستوران اهمیت ویژه ای دارد چرا که بیشترین و مهمترین زمان زندگی آنها در رستوران گذرانده می شود و چیدمان آن با سلیقه های مختلف سازگاری دارد.بیشتر رستوران ها با فضای شاد، موسیقی سنتی ودکوراسیون آنها به شکل کاملأ اصیل و دلنشین گرجی طراحی شده، همچنین رستوران های ترکی (استانبولی) در تفلیس بیشتر در خیابان مرجان ایشویلی می باشد. طرفداران زیادی به خود جلب کرده به خصوص مسلمانان که ذبح اسلامی اهمیت ویژه ای دارد. از مهم ترین غذا های گرجی:کباب، پادریجانی، خینگالی، شیشلیک گوساله و جوجه، لوبلیانی، خاچاپوری، اوستری و.... می باشد.
(ام تی اس وادی و تیکیمالی) کباب با سس آلو ترش
لوبیو (لوبیا)
چاشوشولی (خورشت گوشت گوساله)
چاکاپولی (خورشت ترخون با نوشیدنی)
ماهی گزلآلا با سس انار
چورچ کلا (آبنبات)
منابع: